SushiSwap

Uncategorized

Što je SushiSwap?
SushiSwap je DeFi platforma koja radi na Ethereum blockchainu koja omogućava korisnicima da međusobno izravno zamjenjuju tokene. Vlasnici izvornog tokena platforme, SUSHI, mogu predlagati promjene u načinu rada, glasajući o prijedlozima koje su podnijeli drugi korisnici. Stvorena 2020. pod pseudonimom “Chef Nomi”, platforma je stvorena kopiranjem otvorenog koda Uniswap-a, obećavajući korisnicima SUSHI token nagrade za zaključana sredstva. Međutim, nije sve bilo jednostavno . Chef Nomi izazvao je bijes kad su iz baze likvidnosti DEX-a uklonjena sredstva vrijedna 13 milijuna dolara. CHEF Nomi kasnije je vratio uklonjena sredstva i predao kontrolu nad DEX-om Samu Bankman-Friedu, šefu tvrtke za trgovinu derivatima kriptovaluta pod nazivom Alameda Research. Sad se SushiSwap vozi visoko, s 24-satnim opsegom od gotovo 180 milijuna dolara od lipnja 2021. godine.
Koje novčiće mogu kupiti na njemu?
SushiSwap ima oko 1.400 tokena dostupnih za trgovanje na svojoj platformi, uključujući većinu vodećih DeFi tokena poput AAVE, BAL, MATIC i suparničkog DEX tokena UNI.
Kakve su naknade?
SushiSwap ima brojne naknade za svoje korisnike: Naknade za trgovanje: Kao i kod Uniswap-a, SushiSwap naplaćuje paušalnu naknadu od 0,3% za trgovanje na burzi. Ovu naknadu izravno naplaćuje burza, dok Ethereum novčane naknade posebno naplaćuju Ethereum novčanici koje upotrebljavate za interakciju sa samom razmjenom. Naknade za povlačenje: U trenutku pisanja ovog članka, SushiSwap ne naplaćuje naknade za povlačenje. Umjesto toga, korisnici moraju platiti naknadu ako svoju imovinu žele prenijeti u vanjski novčanik.
Koliko je jednostavno koristiti?
S obzirom da je izgrađen na Uniswap-ovom izvornom kodu, SushiSwap je jednako minimalan i jednostavan za upotrebu, s jednostavnim, čistim sučeljem. Zamjena tokena sama je jednostavnost, kao i mogućnost dodavanja u bazene likvidnosti Ne dozvolite da vas ime i emotikoni odbace: Sushi znači posao.