Bitcoin ‘je način da uložim u sigurnost’: Paul Tudor Jones

Pol Tudor Džons je rekao da želi da diversifikuje svoj investicioni portfolio sa pet odsto Bitkoina.
On ne isključuje mogućnost da može više da ulaže u kripto–u zavisnosti od sledećih poteza federalaca.
Legendarni investitor sa Vol strita Pol Tudor Džons želi da “investira u izvesnost”, a za njega to znači da ima neki Bitkoin u svom portfoliju.

Govoreći u ponedeljak na CNBC-ovoj Squawk Box, Džons je rekao da je “Bitkoin matematika, a matematika postoji hiljadama godina”.

“Sviđa mi se ideja da ulažem u nešto što je pouzdano, dosljedno, iskreno i sto posto sigurno. Bitcoin me privukao jer je to način da uložim u sigurnost “, rekao je Jones.

Prema 66-godišnjem milijarderu, Bitcoin vidi kao diverzifikator portfelja.

Jones je rekao da u ovom trenutku, “želim imati 5% zlata, 5% BTC-a, 5% gotovine i 5% roba.”

“Ne znam što želim raditi s ostalih 80%. Želim pričekati i vidjeti što Fed mora učiniti u srijedu “, dodao je.

Spominjući Federalne rezerve, Jones se osvrnuo na predstojeći dvodnevni sastanak politike američke središnje banke, gdje bi mogla izmijeniti neke od svojih ranijih prognoza za kamatne stope i inflaciju.
Fed se često kritizira zbog njegove monetarne politike, koja je vidjela kako je u pandemiju koronavirusa u američko gospodarstvo upumpala milijarde novootisnutih novaca.

Ako kažu: “Na putu smo, stvari su dobre”, onda bih jednostavno ušao u sve trgovine inflacijom. Vjerojatno bih kupio robu, kupio kripto, zlato – komentirao je Jones.

Prošlog listopada Jones je rekao da ga Bitcoin podsjeća na internetske dionice iz 1999. godine, sugerirajući da bi tijekom sljedećih 20 godina to mogao biti valuta budućnosti. Ranije ove godine objavljeno je da se milijardska Tudor Investment Corporation s 44 milijarde dolara obratila skrbničkim službama Coinbase i Bakkt kako bi kupila nešto Bitcoina u svibnju 2020. godine.

Preuzeto sa @decrypt.co