Raste popularnost bitcoin bankomata diljem svijeta

Broj bitcoin bankomata porastao je za 70 posto. Samo prošle godine postavljeno je preko 3100 ‘kriptomata‘ diljem svijeta

Čak je i Nigerija, o čemu smo pisali ranije, postavila svoj prvi bitcoin bankomat prošlog mjeseca kao odgovor na sve veće zanimanje i prihvaćanje blockchain tehnologije u zemlji. Blockstale BTM, poduzeće koje stoji iza bankomata za prodaju bitcoina u afričkoj državi, želi distribuirati još 30 novih BTM-ova diljem zemlje, a sve kako bi Nigerija postala afrička država s najvećim brojem BTM-ova.

SAD predvodi na ljestvici

Dok na Afriku opada tek manje od 1 posto svih BTM-ova postavljenih po svijetu, zapad nastavlja voditi na ljestvici s više od 80 posto postavljenih ‘kriptomata’.

SAD ima više od  5000 postavljenih bitcoin bankomata diljem zemlje, a mnogi operateri prijavljuju značajno povećanje broja transakcija, što znači da ih u tome nije spriječio ni koronavirus, a ni karantena.

Tijekom vremena bitcoin bankomati su osjetili rast popularnosti, a ona je na neki način povezana i s Google pretragama u kojima se najčešće našao bitcoin, što nas dovodi do jasne slike o sve većoj potražnji za vodećom kriptovalutom.