Uzlet Meme Kovanica: PEPE, FLOKI i BONK U Centru Pažnje

Uncategorized

Elon Musk je imao znatnu ulogu u oblikovanju kripto tržišta, posebno kroz svoje promocije Dogecoina, što je potaknulo pojavu brojnih drugih meme kovanica. Dogecoin, koji se možda nije isticao na početku, svakako je stekao značaj nakon Muskovog angažmana. Ova mem kovanica, koja je stvorila svoje milionere zbog “efekta Elona Muska,” otvorila je vrata za druge slične projekte poput SHIB-a i njegovih konkurenata. Nakon bullish perioda 2021. godine, tržište kriptovaluta doživjelo je usporavanje i pad tijekom 2022. i 2023., što je dovelo do pojave mnogih novih mem kovanica u 2024. godini.

PEPE, FLOKI, i BONK su među najistaknutijim primjerima. PEPE je posebno zablistao tijekom kripto tržišnih turbulencija, izazvavši značajne skokove u naknadama na Ethereum mreži. Do ožujka 2024., PEPE je uspio kapitalizirati na meme ludnici, i iako se danas trguje daleko ispod svoje najviše vrijednosti, ostaje relevantan na tržištu.

FLOKI, inspiriran vikinškom kulturom i podržan snažnom zajednicom, doživio je svoj vrhunac tijekom bullish trke u ožujku 2024., prije nego što je doživio pad. Ipak, investitori očekuju mogući oporavak.

BONK, s druge strane, ostvario je značajan uspjeh na tržištu Solane, privlačeći pažnju kako investitora tako i trgovaca. Njegov nedavni porast za 9% samo dodatno naglašava interes tržišta za ovu vrstu kripto imovine.