Goldman Sachs predstavio je novi tim za trgovinu kriptovalutama

Uncategorized

Banka je obavijestila svoje tržišno osoblje da je novostvoreni odjel za kriptovalute uspješno trgovao dvjema vrstama derivata povezanih s bitcoinima, prema internom dopisu koji je dobio isključivo CNBC. Kripto tim postoji u odjelu za trgovinu globalnim valutama i tržištima u nastajanju, podnoseći izvještaje Goldmanovom partneru Rajesh Venkataramaniju, koji je napisao dopis. Goldman je rekao da također želi proširiti svoju prisutnost na tržištu “selektivnim ukrcavanjem” institucija za kripto trgovanje kako bi proširio ponudu.

Goldman Sachs formalno je započeo eru trgovine kriptovalutama na Wall Streetu.

Banka je u četvrtak obavijestila svoje tržišno osoblje da je novostvoreni odjel za trgovanje kriptovalutama uspješno trgovao dvjema vrstama derivata povezanih s bitcoinima, prema internom dopisu koji je dobio isključivo CNBC.

Kripto tim postoji u odjelu za trgovinu globalnim valutama i tržištima u nastajanju, podnoseći izvještaje Goldmanovom partneru Rajeshu Venkataramaniju , koji je autor dopisa, i dio je ukupnog napora banke u području digitalne imovine koji vodi Mathew McDermott.

Goldman Sachs, dominantna globalna investicijska banka za trgovanje fiksnim prihodima i dionicama, razmišljala je o stvaranju stola za trgovanje bitcoinima najmanje od 2017. godine. Tvrtka je u početku predložila te planove i ponovno pokrenula tim za kripto trgovanje u ožujku, izvijestio je ranije ove godine Reuters . Dopis iz četvrtka bio je prvi put da je Goldman sa sjedištem u New Yorku službeno priznao da je uključen u trgovinu kripto valutama.

Pod vodstvom izvršnog direktora Davida Salomona, Goldman nastoji proširiti svoju prisutnost na tržištu “selektivnim ukrcavanjem” institucija za kripto trgovanje kako bi proširio ponudu, rekla je banka. Tvrtka je također rekla da je ovog tjedna pokrenula novu softversku platformu koja klijentima pruža najnovije cijene i vijesti o kriptovalutama.

Banke, uključujući Goldman i rivala Morgana Stanleyja , najavile su planove za nuđenje bitcoin ulaganja bogatim klijentima u njihovim odjelima za upravljanje bogatstvom, ali uglavnom su se klonile nestabilne imovine u svojim trgovinskim operacijama na Wall Streetu. Trgovci u tvrtkama, uključujući JPMorgan Chase , pitali su menadžere kada bi mogli početi s rukovanjem bitcoinima, izvijestio je CNBC .

Derivati ​​kojima je trgovao, bitcoin fjučersi i terminski termini koji se ne isporučuju, načini su klađenja na cijenu bitcoina. Ugovori se namiruju u gotovini i ne zahtijevaju da se Goldman bavi stvarnim bitcoinima, koji se u industriji nazivaju “fizičkim bitcoinima”, jer banka to još nije u mogućnosti, napomenuo je Venkataraman u bilješci.

INTERNO SAOPŠTENJE O FORMIRANJU TIMA

Formiranje tima za trgovanje kriptovalutama

Drago mi je što mogu najaviti osnivanje tvrtkinog tima za trgovinu kriptovalutama, koji će biti naš centralizirani odjel za upravljanje rizikom kriptovaluta za naše klijente. Tim za kripto trgovanje bit će dio Global Global Currency and Emerging Markets (GCEM), izvještavajući me, u okviru napora tvrtke Digital Assets koju vodi Mathew McDermott.

Kao dio našeg početnog pokretanja, uspješno smo izvršili bitcoin (BTC) NDF-ove i CME BTC buduće trgovine po principu glavnice, podmirujući sve gotovine. Budući da nastavljamo širiti svoju prisutnost na tržištu, premda na odmjeren način, selektivno se uključujemo u nove pružatelje likvidnosti kako bi nam pomogli u širenju naše ponude.

Uz to, jučer smo pokrenuli našu nadzornu ploču Digital Assets koja našim klijentima pruža dnevne i unutardnevne podatke o tržištu kriptovaluta i vijesti. Pozivamo vas da svojim klijentima istaknete nadzornu ploču. Za više informacija o odobrenju trgovine i onboardingu, obratite se timu Digital Assets.

Imajte na umu da tvrtka nije u mogućnosti trgovati bitcoinima ili bilo kojom kriptovalutom (uključujući Ethereum) na fizičkoj osnovi.