Bitpanda

Tvrtke s kripto tržišta ulijevaju još 10 milijuna eura u Bitpandu

7. svibnja 2021· 1minuta čitanja
Bitpanda, kripto burza i neo-broker sa sjedištem u Beču, nadopunio je svojih nedavno prikupljenih sredstava iz serije B za 170 milijuna dolara s još 10 milijuna eura (otprilike 12 milijuna dolara).

Jump Capital i Wintermute Trading investirali su u tvrtku, zajedno s tvrtkom za rizični kapital LeadBlock Partners. U ožujku je Bitpanda prikupila 170 milijuna dolara povišenjem iz serije B pod vodstvom investicijske tvrtke Pelar Thiel Valar Ventures.

U priopćenju za tisak, Bitpanda je rekao da će proširenje ojačati njegovu institucionalnu ponudu, omogućujući mu širenje na nova tržišta s novim proizvodima 2021. godine.

“Ovdje se radi o dobivanju opsežnog know-how-a za jačanje institucionalne ponude Bitpande u Europi, od rješenja za preporuke pa sve do prilagođenih izgradnje sveobuhvatnih tehnoloških integracija”, rekao je glasnogovornik Bitpande.

Nitko od novih investitora nije se pridružio odboru Bitpande, a suosnivači tvrtke Eric Demuth, Paul Klanschek i Christian Trummer zadržat će većinski dionički udio.

Bitpanda, pokrenuta 2014. godine kao kripto-platforma za ulaganje, koja je kasnije dodala ulaganja u plemenite metale, nedavno je po prvi put počela nuditi trgovanje dionicama . Tvrtka ima više od dva milijuna korisnika.