XMR MONERO

MONERO

Privatna digitalna valuta

Monero je novac za povezani svijet. Brzo je, privatno i sigurno. S Monerom ste vaša banka. Možete trošiti na siguran način, znajući da drugi ne mogu vidjeti vaše stanje ili pratiti vašu aktivnost.

Monero je vodeća kriptovaluta s fokusom na privatne transakcije i transakcije otporne na cenzuru.

Većina postojećih kriptovaluta, uključujući Bitcoin i Ethereum, imaju prozirne blockchains, što znači da je transakcija otvoreno provjerljiva i sljediva od bilo koga na svijetu. Nadalje, slanje i primanje adresa za te transakcije potencijalno može biti povezano sa identitetom osobe u stvarnom svijetu.

Monero koristi kriptografiju za zaštitu adresa slanja i primanja, kao i transakcijske iznose.

Monero transakcije su povjerljive i ne mogu se pratiti.

Svaka Monero transakcija, prema zadanim postavkama, zamućuje adrese za slanje i primanje, kao i iznose koji su izvršeni. Ova stalno uključena privatnost znači da svaka aktivnost Monero korisnika poboljšava privatnost svih ostalih korisnika, za razliku od selektivno transparentnih kriptovaluta (npr. Zcash).

Monero je zamjenljiv. Zbog prikrivanja, Monero se ne može okaljati sudjelovanjem u prethodnim transakcijama. To znači da će Monero uvijek biti prihvaćen bez rizika od cenzure.

Monero je široka zajednica koja privlači najbolje svjetske istraživače kriptovaluta i inženjerski talent.

Preko 500 programera doprinijelo je projektu Monero, uključujući 30 glavnih programera. Forumi i chat kanali su dobrodošli i aktivni.

Monerov istraživački laboratorij, Core Development Team i programeri zajednice neprestano pomiču granicu mogućeg s privatnošću i sigurnošću kriptovaluta.

Monero je elektronička gotovina koja omogućuje brza, jeftina plaćanja s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Ne postoje višednevna razdoblja zadržavanja i ne postoji rizik od lažnih povraćaja sredstava. Sigurno je od „kontrole kapitala“ – to su mjere koje ograničavaju protok tradicionalnih valuta, ponekad do krajnje mjere, u zemljama koje imaju ekonomsku nestabilnost.