Zapanjujuća prevara na Ethereum blockchainu: Bratski dvojac iz MIT-a uhvaćen u krađi 25 milijuna dolara

Uncategorized

Bratski Dvojac s MIT-a Izveden Pred Sud zbog Kripto Prevare Vrijedne 25 Milijuna Dolara

Dvojica bivših studenata uglednog Massachusetts Institute of Technology (MIT), braća Anton i Džejms Peraire-Bueno, uhićeni su pod optužbom za sofisticiranu kripto prevaru koja je rezultirala radom od 25 miliona dolara. Ovaj presedan u pravosuđu Sjedinjenih Američkih Država prvi je put da je ovakav slučaj kripto prevare došao pred sud, kako prenosi CNN.

Prošlog travnja, braća su izvela minuciozno planiranu pljačku, koristeći se ranjivošću u Ethereum blockchain tehnologiji, preuzimajući kontrolu nad transakcijama koje su još uvijek bile u procesu izvršavanja. “Ovaj slučaj baca svjetlo na potencijalne sigurnosne prijetnje unutar samog sustava blockchaina”, izjavio je Damian Williams, američki državni odvjetnik.

Anton je uhićen u Bostonu, dok je James uhićen u New Yorku. Obojica je optužena za elektroničku prevaru, udruživanje radi elektroničkih prijevara i pranje novca. Tokom svojih studija na MIT-u, braća su stekla značajna znanja iz informatike i matematike, što su kasnije iskoristili za izvođenje ove prevare.

Prema optužnici, braća su mjesecima pripremala manipulaciju protokola za potvrđivanje transakcija unutar Ethereum mreže. Ispoljavali su se slabosti u softverskom kodu poznatom kao MEV-boost, koji većina validatora Ethereum platforme koristi za potvrđivanje novih transakcija prije njihovog dodavanja u blockchain. Ovo je omogućilo braći da manipuliraju transakcijskim podacima i nezakonito preusmjeravaju sredstva.

Dok se pravni postupci nastavljaju, ovaj slučaj ostaje ključni pokazatelj rizika povezanih s digitalnim valutama i potrebama za povećanim sigurnosnim mjerama unutar kripto industrije.