Kako Umjetna Inteligencija Preoblikuje Rudarenje Kriptovaluta

Uncategorized

Uzlet AI Vođenih Altcoina: Kako Umjetna Inteligencija Preoblikuje Rudarenje Kriptovaluta

U svijetu kriptovaluta, nedavno prepolovljenje bitcoina označilo je značajan pomak u dinamici tržišta. Altcoini vođeni umjetnom inteligencijom doživjeli su značajan porast, privlačeći pažnju investitora širom svijeta. Prema najnovijem izvještaju CoinSharesa, fokus se sve više usmjerava na potencijale koje umjetna inteligencija pruža u sektoru rudarenja.

Dinamika tržišta pod utjecajem AI

U skladu s ovim trendovima, AI vođeni altcoini kao što su NEAR, GRT, i RNDR, postali su centralne točke interesa u kripto ekosistemu. Izvještaj CoinSharesa pruža uvid u rastuću važnost umjetne inteligencije u rudarenju, potičući vodeće rudarske kompanije kao što su BitDigital, Hive, i Hut 8 da istraže nove energetski učinkovite lokacije koje podržavaju razvoj AI.

Iako je kratkoročni pad cijena očekivan nakon prepolovljenja, analiza CoinSharesa predviđa kontinuirani rast hešrata do 700 Exahash do 2025. godine. Ove promjene u industriji predstavljaju kako izazove tako i mogućnosti za rudare da diverzificiraju svoje izvore prihoda kroz inicijative umjetne inteligencije.

Utjecaj na tržište NFT-a

Smanjene mrežne naknade na Ethereumu omogućile su trgovcima nezamjenjivih tokena (NFT) da kapitaliziraju na nižim troškovima. Posljednja 24 sata vidjela su porast prodaje NFT-a za 25%, što je ukupno premašilo 6,8 miliona dolara.

Predviđanja za Ethereum i buduće izazove

Unatoč trenutnom padu, predviđanja za cijenu Ethereuma ostaju optimistična, s potencijalom dostizanja 4.000 dolara. Međutim, kontinuirana regulatorna neizvjesnost i promjenjivi pejzaž tehnologije mogli bi utjecati na budući razvoj i prihvaćanje Ethereuma kao vodeće platforme za pametne ugovore i decentralizirane financije.

Uz sve tehnološke inovacije i tržišne dinamike, svijet kriptovaluta stoji na pragu nove ere, s umjetnom inteligencijom koja igra sve važniju ulogu u oblikovanju budućnosti financijskih tehnologija.