PayPal Promoviše Ekološko Rudarenje Bitcoina

Uncategorized

PayPal, u svojim naporima da promoviše održivu praksu, pokrenuo je inicijativu za “zeleno” rudarenje Bitcoina pod nazivom World Chain. Ova inicijativa je usmjerena na poticanje rudara koji koriste ekološki prihvatljive izvore energije unutar Bitcoin mreže, što bi trebalo povećati efikasnost i podići svijest o održivosti u digitalnom dobu.

Dana 17. aprila, u saradnji sa Energy Web i DMG Blockchain Solutions, PayPalova Blockchain Research Group (BRG) predstavila je novi koncept “zelenih rudara”. Ovi rudari, koji koriste energiju s niskim udjelom ugljika, dobivaju posebne “zelene ključeve” koji omogućavaju niže naknade i dodatne nagrade za zaključane bitcoine koje mogu zahtijevati.

Zeleni dokazi platforme Energy Web omogućava rudarima da zarade zasnovane na njihovom pridržavanju standarda čiste energije, dokazima o kojima mogu javno svjedočiti. U nedavnom testiranju, transakcije usmjerene ka zelenim rudarima pokazale su se efikasnijim, što potvrđuje održivost strukture poticaja koju predlaže PayPal.

Kako se industrija prilagođava, PayPal poziva na povratne informacije kako bi unaprijedio prijedlog i nastavio s implementacijom u skladu s decentralizacijom i jednostavnošću.