Worldcoin Lansira ‘Ljudsko-Centričnu’ Blockchain Mrežu Clone

Uncategorized

Worldcoin, inovativni startup u području identifikacijskih kovanica koji je osnovao Sam Altman, CEO OpenAI, napravio je značajan korak u Web3 prostoru s lansiranjem svoje nove blockchain mreže nazvane World Chain. Ova mreža je dizajnirana kako bi stavljanjem ljudi u središte svojih aktivnosti poboljšala efikasnost i funkcionalnost Web3 aplikacija.

Od 17. aprila, kada je World Chain najavljena, Worldcoin je zabilježio impresivan broj od preko 10 milijuna kreiranih globalnih ID-ova i više od 75 milijuna transakcija, potvrđujući brzi rast i prihvaćenost ovog projekta. World Chain, koji je razvijen kao Layer 2 mreža u sklopu šire Ethereum mreže, namijenjen je zadovoljavanju specifičnih potreba Worldcoin projekta.

U razgovoru za Cointelegraph, Tiago Sada, šef operacija u Worldcoinu, objasnio je kako, iako World Chain tehnički funkcionira slično kao Ethereum i druge L2 mreže, njegova specifičnost leži u prioritetu koji daje ljudskim korisnicima u odnosu na botove, što je česta prepreka na blockchain mrežama gdje botovi mogu uzrokovati zagušenja.