Predviđanja Tržišta: XRP u Fokusu Analitičara

Uncategorized

Regulatorni pritisci i tekući pravni spor između Komisije za hartije od vrednosti i berze (SEC) i Ripple Labsa ostavili su traga na XRP-u, koji nije uspio kapitalizirati na nedavnom tržišnom mitingu kriptovaluta u 2024. godini. Unatoč pokušajima rasta, XRP je ostao prigušen bez značajnih dobitaka.

Na dan 11. travnja, cijena XRP-a blago se povećala za 0,47%, dosegnuvši 0,494 dolara, iako je tokom posljednjih sedam dana doživjela pad od 19,01%, smanjujući tržišnu kapitalizaciju s više od 33 milijarde dolara na manje od 28 milijardi dolara.

Analitičar poznat kao Rekt Capital istaknuo je da je tržišna kapitalizacija altcoina održala konstantnu podršku od 315 milijardi dolara, unatoč padu cijene BTC-a. Trgovci pažljivo prate altcoin tržišta zbog potencijalno većeg povrata od uloženog, očekujući rast tijekom sljedeće faze bikovskog tržišta.

Stručnjaci sada posebnu pažnju posvećuju grafikonu dominacije Bitcoina, koji je ostao iznad 50% od rujna 2023., trenutno bilježeći 54,5%. Analitičar Crypto Nova sugerira da bi promjena u dominaciji mogla signalizirati da altcoini ulaze u svoju sezonu bikova. Napomenuo je da su nedavni potezi u cijenama XRP-a pokazali da bikovi nisu uspjeli probiti, što može predstavljati rizik od daljnjeg pada.

Kratkoročno, predviđanja algoritama mašinskog učenja također pokazuju bearish trend za XRP, s projektiranim padom cijene od 12,55%, ciljajući cijenu od 0,432 dolara do 1. svibnja 2024. Tehnički indikatori poput RSI, MACD, i Bollinger Bands ukazuju na bearish sentiment, sa generalnom ocjenom “prodaja”.

Analiza različitih tehničkih pokazatelja sugerira da XRP trenutno nije povoljna investicija, a investitori bi trebali biti oprezni prilikom donošenja odluka na temelju tržišnih kretanja.