Izazovi i Budućnost Ethereum Blockchaina

Uncategorized

Na nedavno održanoj konferenciji Token2049 u Dubaiju, stručnjaci iz blockchain industrije su se okupili kako bi raspravljali o inovacijama i izazovima unutar sektora. Tijekom panelne diskusije, posebna pažnja bila je posvećena Ethereum blockchainu, koji je i dalje vodeća platforma za pametne ugovore. Međutim, panelisti su istakli probleme s skalabilnošću, kao što su niska propusnost transakcija koje dovode do visokih naknada i zagušenja mreže.

Raj Gokal, suosnivač Solane, istaknuo je da korisnici Ethereuma često koriste i Solana novčanike, ukazujući na rast transakcijskog volumena na Solani koji nadmašuje Ethereum. S druge strane, Emin Gun Sirer, osnivač i izvršni direktor Ava Labsa, naglasio je da Avalanche nije želio biti pozicioniran kao “ubojica Ethereuma”, unatoč konkurentskim prednostima.

Keone Hon iz Monada dodao je da Ethereum mora znatno poboljšati svoje performanse kako bi podržao stotine milijuna korisnika. Vitalik Buterin, suosnivač Ethereuma, najavio je strategije za preoblikovanje mreže kako bi se riješili dugogodišnji problemi s performansama.