Dominacija Bitcoina Dostigla Trogodišnji Maksimum Dok Altcoini Osjećaju Pritisak

Uncategorized

Dominacija Bitcoina na tržištu kriptovaluta dosegla je najvišu razinu u posljednje tri godine, dok altcoini doživljavaju značajan pritisak na svoje cijene. Prema najnovijim podacima s platforme Cointelegraph Markets Pro i TradingView, udio Bitcoina u ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji porastao je na 56,3% 12. travnja.

U isto vrijeme, dok se Bitcoin borio s padom cijena tijekom vikenda, što je rezultiralo likvidacijom i padom BTC/USD ispod 65,300 dolara, altcoini su se suočili s još težim uvjetima. Većina od dvadeset najboljih kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji zabilježila je pad veći od 15%, smanjujući svoj udio na tržištu u korist Bitcoina.

Ovo razdoblje obilježava najveću dominaciju Bitcoina od travnja 2021. godine, prema analitičarima. “Obično ne pratim dominaciju Bitcoina, ali grafikon je impresivan s obzirom na broj novih altcoina koji se svakodnevno lansiraju na tržište,” komentirao je poznati trgovac i komentator društvenih medija Bagsy na X (bivši Twitter).

Drugi trgovac, Daan Crypto Trades, također je istaknuo razliku u povlačenju između Bitcoina i altcoina u posljednjih nekoliko dana. “Stvarni udarac na Bitcoin bio je vrlo minimalan, dok ukupni pad nije bio previše relevantan,” rekao je svojim sljedbenicima na X. Historijski gledano, tržišta bikova za Bitcoin često počinju s porastom dominacije, nakon čega altcoini sustižu kada se BTC/USD stabilizira.