Osnivač SkyBridge Capitala predviđa: Bitcoin će doseći 170.000 dolara u tekućem ciklusu

Uncategorized

Anthony Scaramucci, osnivač SkyBridge Capitala, u nedavnom intervjuu za CNBC izrazio je svoj optimizam prema tržištu Bitcoina, predviđajući da će cijena najpoznatije kriptovalute doseći najmanje 170.000 dolara unutar 18 mjeseci nakon Bitcoin halvinga. Usporedbom s tradicionalnim tržištima, Scaramucci naglašava izvanredan priljev od preko 10 milijardi dolara u Bitcoin ETF-ove u samo tri mjeseca, dok je za Gold ETF-ove bilo potrebno cijelo jedno razdoblje da postignu sličan uspjeh.

S obzirom na pad vrijednosti USD-a za gotovo 22% od siječnja 2020., Bitcoin je, s druge strane, zabilježio porast od više od 800%. Unatoč ekstremnoj volatilnosti, Bitcoin se za dugoročne držatelje pokazao kao profitabilna imovina. Scaramucci vidi Bitcoin kao dugoročnu imovinu s potencijalom da dosegne barem polovicu tržišne vrijednosti zlata, što bi ga moglo dovesti do predviđene cijene od 170.000 dolara u tekućem ciklusu.

“Bitcoin je ciklički proizvod, prolazi kroz povlačenja i odvlačenja. Obično se pomakne 4x unutar 18 mjeseci od Bitcoin halvinga. Ali budimo malo konzervativni u pogledu cijene, još uvijek neka moja prognoza ostane na 170.000 dolara za ovaj ciklus,” izjavio je Scaramucci, čime je potvrdio svoju vjeru u dugoročnu vrijednost i rast Bitcoina.