NFT dalmatinci rasprodani ODMAH, šta da napravimo BOSANCE i HERCEGOVCE?

Kriptovalute

NFT dalmatinci “rasprodani” za manje od 24 sata

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije pokrenula je projekt Turizam 3.0, čiji naziv simbolički predstavlja integraciju turističkog sektora u treću fazu evolucije tehnologija na kojima počivaju platforme futurističkog virtualnog svijeta zvanog Metaverse.

NFT dalmatinci "rasprodani" za manje od 24 sata - Hrvatski Bitcoin Portal

Navedeni ishod projekta ostvario se kroz realizaciju sustava za distribuciju NFT-eva (eng. non-fungible token) u kontekstu valorizacije turističke ponude Srednje Dalmacije u okviru koncepta virtualnog Metaverse svijeta.

“Težimo novoj viziji turizma, odgovornoj, transformirajućoj i izdržljivoj u potpunosti posvećenoj našim novim turistima. Turizam 3.0 i sustav DalmatiaNFT gradi odnos između turista i domaćina na destinaciji baziran na uključivanju gostiju i sukreiranju turističkih sadržaja”, istaknuo je direktor Joško Stella.

Frane, Duje, Bepo i Stipe mintani

Bepo, Frane, Duje i Stipe su u rekordnom roku, točnije za manje od 24 sata pronašli svoje digitalne vlasnike. Svi koji nisu stigli sudjelovati u prvoj NFT kampanji i besplatno osigurati svoj vlastiti DalmatiaNFT, uskoro će imati priliku kroz nove NFT aktivacije doći do svojih novih nezamjenjivih tokena.

Svi vlasnici DalmatiaNFT dobili su unikatnu majicu s printom “mintanog” Dalmatinca.

Turistička zajednica nedavno je radila na projektu izrade slikovnice/priče u kojoj su ilustrirani psi Dalmatinci koji se napokon ‘vraćaju kući’.

Ovom uspješnom kampanjom kompletirana je prva faza projekta Turizam 3.0. Naziv projekta simbolički predstavlja integraciju turističkog sektora u treću fazu evolucije interneta na kojima počivaju platforme temeljene na Blockchain tehnologijama.

Sljedeća faza projekta za cilj ima potaknuti dolazak još većeg broja ljudi kojima bi se ponudio pravi doživljaj boravka u destinaciji, a kako se u taj proces uklapaju NFT-i i virtualni svijet Metaversa, saznat ćemo se u sljedećim kampanjama.

Virtualna stvarnost kao dio nove stvarnosti u turizmu

Digitalizacija u turizmu, kao jedan od odgovora na krizu znači i uvođenje novih tehnologija poput virtualne stvarnosti (VR). Virtualna stvarnost biti će važna kao promotor ali i u pripremi putovanja, te očuvanju resursa i zaštiti kulturnih i prirodnih dobara.

Ovim projektom bi se Splitsko – dalmatinska županija u vrlo kratkom vremenu mogla pozicionirati kao lider tehnoloških inovacija u turizmu, obrazovanjem novih stručnjaka, inovativnom interpretacijom kulturne baštine te korištenjem novih tehnologija proširene stvarnosti koja gostima omogućava intenzivniji doživljaj materijalne i nematerijalne baštine.

“Ovim projektom pokazat ćemo što je moguće s ovakvom tehnologijom u turizmu. NFT-ovi stvaraju temelje za stvaran, provjerljiv, virtualni svijet”, istaknuo je Joško Stella.

Pitamo se da li bismo prodali odmah i BOSANCE, jer ipak bosanci i humor su poseban pojam u našem društvu i sigurno postoji mjesto u virtuelnom svijetu i za bosance i hercegovce. Ova ideja i dalje ostaje samo ideja, ali nadamo se da će naš tekst podstaknuti mnoge na promišljanje i pokret u kripto svijetu. Blockchain tehnologija pruža nebrojene mogućnosti i naša baza znanja ima kapacitet da učestvuje u razvoju kripto svijeta.

Izvor: Crobitcoin.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com