Supruga suosnivača Terra traži policijsku zaštitu jer cijena LUNE pada na nulu

Uncategorized

Prema izvještaju južnokorejskog poslovnog medija MoneyToday, supruga osnivača Terraform Labsa Kwon Do-hyunga podnijela je policijsku prijavu nakon što je neidentifikovana osoba upala u njenu stambenu zgradu i pozvonila na vrata uveče.

Neočekivana gošća je pitala da li je njen muž kod kuće, a zatim je otišla.

Kwonina supruga je sada podnijela zahtjev policiji da joj odredi osobu za hitnu zaštitu.

Kućna adresa kontroverznog preduzetnika poznata je neodređenim investitorima u njegovom poslu sa kriptovalutama, navodi se u izveštaju.

Nakon propasti Terre, brojevi dežurne linije za samoubistva su prikačeni na subreddit posvećen jednom od najistaknutijih projekata kriptovaluta.
Zajednica je puna mračnih objava o gubitku svega preko noći. Upozorenja se navodno izdaju širom Seula da se prijave svaki pokušaj samoubistva u vezi s nesrećom Terra.
Cijena Terrinog izvornog LUNA tokena je pala na nulu, trenutno iznosi 0,00005 dolara. Kriptovaluta se trgovala po 119,18 dolara prije nešto više od mjesec dana.

Uprkos činjenici da je opskrba LUNA-e u opticaju sada narasla na 6,5 ​​milijardi tokena, UST stabilni coin je postao gotovo bezvrijedan, trenutno se trguje za samo 0,18 dolara. Kolaps koji je u toku uništio je sve nade da će se njegova veza na kraju oporaviti na toliko željeni nivo od 1 dolara.

Povrh toga, Terra mreža je službeno zaustavljena po drugi put u roku od 24 sata. Validatori rade na planu da ga rekonstruišu, navodi se u saopštenju .

U međuvremenu, Kwon, koji je poznat po svojim abrazivnim i zapaljivim tvitovima, bio je sablasno ćutljiv tokom posljednjeg dana.