Opera pretraživač omogućava direktan pristup DApp ekosistemu zasnovanom na BNB lancu

Uncategorized

Nova integracija sa BNB Chain-om omogućava korisnicima Opere da pristupe decentralizovanim aplikacijama, uključujući DEX-ove kao što su PancakeSwap, 1inch i BiSwap.
Crypto-friendly pretraživač Opera je integrirao BNB Chain, decentralizirani blockchain ekosistem ranije poznat kao Binance Smart Chain, kako bi omogućio decentralizirane aplikacije (DApps) zasnovane na BNB lancu na Android, iOS i desktop verzijama svog Crypto Browser-a.

Integracija će omogućiti 350 miliona korisnika Operi da kupe BNB (Build N Build) token uz fiat i pošalju ga i prime putem ugrađenog Opera kripto novčanika, kao i da pristupe DApp-ovima u ekosistemu BNB lanca. Lista uključuje decentralizovane berze (DEX) kao što su PancakeSwap, 1inch i BiSwap, kao i decentralizovane finansijske (DeFi) proizvode kao što su DRIP Venus, Tranchess, Treehouse, ApeSwap i AutoShark Finance.
Integracija BNB lanca Opera Crypto pretraživača prati beta izdanje Web3 pretraživača za iOS uređaje , iPhone i iPad, u aprilu. Opera je započela projekat Crypto Browser ranije ove godine kako bi se fokusirala na Web3 i olakšala navigaciju kroz DApps, igre i metaverse platforme. Kompanija pretraživača je od tada proširila podršku za devet glavnih blockchain ekosistema : Bitcoin, Solana, Polygon, StarkEx, Ronin, Celo, Nervos Network i sada BNB Chain.

Prema Patricku Degenhardtu iz BNB Chain-a, primarni cilj zajednice Binance Chain je stvaranje infrastrukture za “svjetski paralelni virtuelni ekosistem” i privlačenje sljedećih milijardu pojedinaca u kriptovalute. Dodao je da “pojačavanje usvajanja digitalne imovine i blockchain tehnologije zahtijeva velike napore na integraciji Web2 i Web3.”
Komentarišući najnoviji razvoj, 5ire-ov osnivač i izvršni direktor Pratik Gauri rekao je za Cointelegraph da je kompanija za preglednike imala “predvidljivost još 2018. da počne sa izgradnjom svog proizvoda u skladu sa standardima Web 3.0.”

On vjeruje da ovo mijenja igru ​​jer ako se sigurnosni sistemi Operi s vremenom pokažu pouzdanima, mnogi investitori i dnevni trgovci će htjeti koristiti njegov pretraživač umjesto drugih, dodajući da:

“I to je sama namjera Web 3.0. Da lični podaci pripadaju pojedincu, a ne da velike korporacije za podatke zarađuju milijarde na vašem danu i vašem kreiranom sadržaju, a vi ne dobijate ništa. Drugo, ako je sistem siguran, sa odličnim UX-om, oni će vladati tržištima kada je u pitanju transformacija javnosti u Web 3.0.”
Opera je već duže vrijeme dio prostora kriptovaluta i postala je prvi veliki pretraživač koji je prihvatio Bitcoin ( BTC ) plaćanja u 2019. Prema riječima Jorgena Arnesena iz Opera, The Crypto Browser je dizajniran da se dopadne kako iskusnim tako i novim kriptovalutama korisnika i cilja rastuće interesovanje za Web3.

Za OS Windosw preuzmite OVDJE