ALGORAND prvi sponzor FIFE

Uncategorized

Blockchain mreža Algorand (ALGO) udružila se s FIFA-om i potpisala ugovor o sponzorstvu i tehničkom partnerstvu i tako postala prva službena blockchain platforma nogometnog saveza.

 

Sklopljenim sporazumom Algorand će postati regionalni sponzor u Sjevernoj Americi i Europi za Svjetsko prvenstvo u nogometu koje će se održati u Kataru u studenom i prosincu 2022. godine.

 

Algorand će također biti službeni sponzor FIFA Svjetskog prvenstva za žene u Australiji i Novom Zelandu 2023. godine.

 

Blockchain platforma Algorand pomoći će FIFA-i u razvoju njene “strategije digitalne imovine”, s najavom koja objašnjava tehnologiju blockchaina u kontekstu nezamjenjivih tokena (NFT). Stoga je vjerojatno da bi Algorand mogao pomoći FIFA-i u razvoju vlastite NFT kolekcije.

 

Algorand pomaže organizacijama u različitim industrijama, od glazbene, industrije videoigara, financija, umjetnosti i sporta te radi na usvajanju Web 3 digitalnih mogućnosti za promicanje, rast, transparentnost, inkluzivnost i inovacije.

 

“Ovo partnerstvo s FIFA-om, globalno najpriznatijom i najistaknutijom organizacijom u sportu, pokazat će potencijal koji Algorand blockchain ima u transformaciji najvažnije sporedne stvari na svijetu – nogometa.”

 

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino izrazio je zadovoljstvo zbog partnerstva rekavši da je to “pokaz FIFA-ine predanosti kontinuiranom traženju inovativnih kanala za održivi rast prihoda”, dodajući da se veseli “dugom i plodnom partnerstvu s Algorandom”.

 

Govoreći o razvoju, predsjednik FIFA-e Gianni Infantino komentirao je:

 

“Drago nam je što možemo najaviti ovo partnerstvo s Algorandom. Suradnja je jasan pokazatelj FIFA-ine predanosti kontinuiranom traženju inovativnih kanala za održivi rast prihoda za daljnje reinvestiranje natrag u nogomet, osiguravajući transparentnost našim dionicima i svjetskim nogometnim navijačima, što je ključni element naše vizije da nogomet postane uistinu globalan.”

 

Svjetsko prvenstvo u nogometu, koje se održava svake četiri godine, posljednji put održano je u Rusiji i bilo je jedan od najgledanijih svjetskih sportskih događaja. Samo oko 1,1 milijarda ljudi pratilo je uživo finale između Francuske i Hrvatske.

 

Tijekom posljednja 24 sata, cijena ALGO tokena skočila je za 22.12%.

Izvor: HRVATSKI BITCOIN PORTAL