Kriptovalute u fokusu na Jahorina Forumu

Kriptovalute

Drugi dan “Jahorina ekonomskog foruma” počeo je održavanjem panela koji su posvećeni temama “Jačanje konkurentnosti lokalnih zajednica” i “Tržište osiguranja”.

Velika zainteresovanost bila je za panel posvećen kriptovalutama.

Moderator panela “Kriptovalute – digitalni novac za digitalno doba” bio je Aleksandar Sajić, advokat i partner u advokatskoj firmi Sajić.

Na pomenutu temu govorili su Filip Karađorđević, princ, stručnjak za finansije i makroekonomiju, Ivan Simič, generalni direktor Poreske uprave Slovenije, Zorica Golić, vanredni profesor Ekonomskog fakulteta Pale, Anto Antunović, vlasnik Alt Managament Beograd, Solaiman Al Rifan, predstavnik Zaniq Technologies Ltd Dubai i Bane Prelević, predstavnik Mories.org  i tim SAGI.

Možemo ustvrditi da su kriptovalute u fokusu i kod nas u BiH, ne samo u svijetu. Kao sredstvo plaćanja, proizlaze iz svijeta blockchain-a koji omogućuje decentralizirano kreiranje digitalnih aplikacija koje se mogu koristiti u svim segmentima poslovanja i života koji obuhvata digitalni svijet. Ovakva tematika je najava da će kriptovalute ostati duže nego smo svi zamišljali.

Zatvaranje dvodnevnog “Jahorina ekonomskog foruma” koji okuplja 500 stručnjaka iz mnogih zemalja predviđeno je za 15.30 časova.

Glavna tema skupa su globalni ekonomski izazovi i prilike, dok su kroz panele zastupljene i regionalne teme kao što su “Otvoreni Balkan”, regionalna saradnja, te jačanje konkurentnosti lokalnih zajednica i lokalne ekonomije.

Izvor: Banjaluka net