Bitcoin se najviše otkupljuje

Bitcoin Kriptovalute

Bitcoin je najviše otkupljivana imovina u 2022., ispred Tesle i Applea - 2022. 03 29T050128Z 660089204 RC2W5S9KBH21 RTRMADP 5 FINTECH CRYPTO WEEKLY kau 1020x533 @ IlSole

“Bitcoin je kupnja koja se najčešće ponavlja među našim korisnicima, čak i više od mnogih dionica kojih se mogu sjetiti”, rekao je danas poslijepodne direktor proizvoda Robinhooda Aparna Chennapragada.

Tijekom Bitcoin Conference 2022, Chennapragada je izjavio da je Bitcoin najviše otkupljivana imovina na investicijskoj platformi, ispred Tesle i Applea.

U tom kontekstu, izvršna vlast je najavila da Robinhood omogućuje svoj novčanik za dva milijuna korisnika, koji će moći slati i primati bitcoine (citat BTC) izvan Robinhood ekosustava.

Do sada ova funkcija nije bila dostupna, jer ste mogli kupovati i prodavati samo unutar platforme, bez mogućnosti vršenja ili primanja vanjskih prijenosa. Sada ćete moći prenositi bitcoine u i iz novčanika kao što su Ledger ili Trezor.

Investicijsko društvo je u rujnu prošle godine pokrenulo program razvoja svog portfelja, koji je u siječnju imao milijun korisnika. Program je obogaćen povratnim informacijama korisnika koji su sudjelovali u testu tijekom ovih mjeseci, koji su pomogli u dodavanju značajki kao što su lako razumljiva objašnjenja o načinu transakcije s kriptovalutama.

“Ovo je vrlo jasna prekretnica za normalizaciju i omogućavanje mnogo većem broju ljudi da uđu u svijet kriptovaluta i bitcoina”, rekao je Chennapragada o sklonosti Robihoodovih korisnika za ulaganje u imovinu.

Bitcoinova Lightning Network je stigla na Robinhood

Chennapragada je također najavio integraciju Lightning Networka u Robinhood novčanik za brzu i jeftinu razmjenu bitcoina. Čineći to, pridružuje se drugim tvrtkama poput Krakena koje su nedavno usvojile ovu drugu razinu Bitcoin platne mreže.

Lightning Network je rješenje za razmjenu bitcoina putem kanala plaćanja, omogućavajući svojim korisnicima uspostavljanje razmjene bez čekanja i na siguran način. Među napredak ove platne mreže koja koristi bitcoin, možemo ubrojiti razvoj funkcije za izdavanje i razmjenu tokena i stabilnih kovanica kao što je USDT.

Trgovanje bitcoinima je Robinhoodova budućnost

Trgovanje Bitcoinom na Robinhoodu u četvrtom tromjesečju prošle godine generiralo je približno 43 milijuna dolara prihoda temeljenih na transakcijama. To je bilo 79% manje nego u prethodnom tromjesečju, prema Bloombergu, koji je u tom razdoblju ostvario 233 milijuna dolara prihoda. Međutim, današnje objave pokazuju da se tvrtka kladi na budućnost u kojoj će bitcoin zauzeti središnje mjesto.

Trenutno Robinhood dopušta trgovanje bitcoinom, litecoinom (LTC), ethereum classicom (ETC), etherom (ETH) i dogecoinom (DOGE).  Tijekom Robihood objave, Chennapragada je izrazio spremnost tvrtke da krene prema većoj predanosti usvajanju bitcoina.

 

Izvor: Kripto-valuta