Park prirode Lonjsko polje prima kriptovalute kao sredstvo plaćanja

Uncategorized

Osim što je Lonjsko polje najveće zaštićeno močvarno područje u cijelom dunavskom porječju, od sada je i prvi hrvatski park prirode u kojem će posjetitelji moći plaćati vožnje čamcima, obilaske i suvenire kriptovalutama posredstvom Electrocoin PayCeka.

“Drago nam je da smo prvi park prirode koji je uveo ovu uslugu. Zasigurno time potičemo i ulagače u kriptovalute na promišljanje o važnosti zaštićenog područja, njegove održivosti ali i uživanje u prirodnim ljepotama”, objašnjava ravnateljica Javne ustanove „Park prirode Lonjsko polje“ Marija Kušmiš.

No, Park prirode Lonjsko polje od ove je godine uveo i edukativne igre proširene stvarnosti, kojom djeca i mladi interaktivno mogu upoznati autohtone životinjske vrste trećeg po veličini zaštićenog parka u Hrvatskoj, a tu su i vožnje električnim bciklima te čamcima na solarni pogon, piše HINA.

Iz tvrtke Electrocoin kažu da su poslovni subjekti sve više zainteresirani za uvođenje plaćanja njihovih proizvoda i usluga kriptovalutama, a navode i da ih izrazito veseli činjenica da taj trend nije vezan samo za tehnološke i financijske tvrtke ističući primjer Parka prirode Lonjsko polje, koji ide u korak s inovacijama iz svijeta tehnologije.