Stablecoin

Uncategorized

STABLECOINI

Circle je u utorak otkrio da se većina rezervi stabilnog USDC-a drži u novcu ili novčanim ekvivalentima. Prema raščlambi USDC-ovih pričuva u izvještaju o potvrdi od sredine srpnja, 61% USDC-a poduprto je novcem i novčanim ekvivalentima. Izvješće o potvrdi napominje da gotovina uključuje depozite u bankama i fondovima obveznog fonda Vlade. Gotovinski ekvivalenti definirani su kao vrijednosni papiri s izvornim dospijećem kraćim ili manjim od 90 dana u skladu s općeprihvaćenim računovodstvenim načelima (US GAAP). ”
Trinaest posto rezervi u obliku je Yankee CD-a, a daljnjih 12% u obliku američke riznice. Komercijalne obveznice čine 9%, a korporativne obveznice 5% izdvojenih rezervi.
U postu na blogu, izvršni direktor Circlea Jeremy Allaire rekao je da je novo ovjeravanje dio cilja tvrtke da postane transparentnija prije nego što je SPAC objavio da je objavljen.
“Kako nastavljamo put ka tome da postanemo javno poduzeće, imat ćemo sve veće mogućnosti za veću transparentnost, odgovornost i otkrivanje podataka o našem širem poslovanju i poslovanju,” rekao je Allaire. “Sve ovo, širenje javne odgovornosti može pomoći u jačanju povjerenja u Circle, USDC i tvrtke nadograđujući se na standarde i tržišnu infrastrukturu koje smo pružali u prošlosti