Težina Bitcoin mininga pala za 50% u 2 mjeseca

Usred kontinuiranog izvršenja zabrane kripto mininga u Kini, mining novih Bitcoina i dalje postaje sve lakši jer je najveća kriptovaluta doživjela još jedan pad hash ratea, a samim time i težine mininga.

Bitcoin mreža je 18. srpnja doživjela svoju četvrtu uzastopnu negativnu prilagodbu težine mininga, padom od 4,8%, prema podacima s web stranice za analitiku Bitcoina, BTC.com.

Posljednja prilagodba težine mininga dogodila se u bloku 691.488, smanjujući stopu poteškoće sa 14,4 bilijuna na 13,7 bilijuna, najniža razina zabilježena od lipnja 2020. Mjerni podaci težine sada su se gotovo prepolovili u posljednja dva mjeseca, nakon što su 13. svibnja dosegli svoj vrhunac od 25 bilijuna.

Izvor: Btc.com

Posljednja prilagodba težine Bitcoin mininga slijedi niz uzastopnih padova koji su započeli s padom od gotovo 16% 29. svibnja. Daljnje negativne prilagodbe nastavile su se s padom od 5,3% 13. lipnja i masivnim padom težine mininga od 28% 3. srpnja. Taj pad 3. srpnja bio je najveći pad težine Bitcoin mininga u povijesti najveće kriptovalute.

Tko je zaradio na padu težine Bitcoin mininga

Težina Bitcoin mininga mjera je koliko je teško “izrudariti” novi BTC blok, a veća težina zahtijeva dodatnu računarsku snagu za provjeru transakcija i rudarenje novih kriptovaluta. Prilagođavanje težine Bitcoin mininga događa se svakih 2.016 blokova ili otprilike svaka dva tjedna. Ova prilagodba događa se jer je Bitcoin mreža programirana da se sama prilagodi kako bi se održalo ciljno vrijeme za rudarenje novog bloka od 10 minuta.

Stalni pad težine Bitcoin mininga kako prenosi crobitcoin.com dolazi kao odgovor na trenutnu migraciju rudara iz Kine uzrokovanu zabranom mininga kriptovaluta od strane lokalnih vlasti. Stalni pad težine pada usporedan s padom hash ratea Bitcoina, kao i smanjenjem prosječnih naknada za transakcije u Bitcoin mreži. Usred ovog pada težine, Bitcoin rudari zabilježili su porast profitabilnosti od čak 50%.

Za kupnju Bitcoina i ostalih kriptovaluta sa najmanjim provizijama savjetujemo Binance -> Link Binance
Za besplatnih 40$ Bitcoina ->  https://celsiusnetwork.app.link/149553fd0b
Upute za dobivanje 40$ Bitcoina besplatno -> https://coin.ba/2021/07/13/40-bitcoina-besplatno-za-sve/