157 milijardi dolara na raspolaganju za razvoj kripto tržišta!

Uncategorized

Investicijska kompanija Victory Capital Management najavila je da će poduzeti korake za svoje investitore sa sjedištem u Sjedinjenim Državama kako bi ulagali u kripto tržište.

U najavi od srijede, Victory Capital je rekao da će biti ekskluzivni sponzor “privatnih fondova za plasman i drugih proizvoda” na osnovu Nasdaq kripto indeksa ili NCI, indeksa koji su razvili Nasdaq i brazilski menadžer kripto imovine Hashdex. Tvrtka je rekla da planira pokrenuti privatni fond za akreditirane investitore koji prate NCI i privatne fondove koji će pratiti Nasdaq indeks referentnih cijena bitkoina i Nasdaq Ethereum indeks cijena.

“Kriptovaluta je održiva klasa imovine koja može biti dio dobro diverzificiranog portfolija”, rekao je Mannik Dhillon, predsjednik VictoryShares, pružatelja ETF-a Victory Capital. “Ulaganjem u portfolio dizajniran za praćenje NCI-a, investitori mogu tražiti povratak koji se na raznolik način usklađuje s tržištem kriptovaluta, stičući izloženost višestrukim digitalnim sredstvima kako se ovo tržište nastavlja razvijati i sazrijevati.”

Hashdex se udružio s Nasdaq-om u septembru 2020. godine kako bi izdao Bitcoin fond kojim se trguje na Bermudama, a Bermudska berza odobrila je proizvod u februaru. Njegov Nasdaq kripto indeks sastoji se od osam kripto valuta: Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Chainlink LINK, Stellar's Lumen (XLM), Filecoin (FIL) i Uniswap UNI.

Od 30. aprila, Victory Capital ima više od 157 milijardi dolara imovine u upravljanju. Suprotno tome, menadžer digitalne imovine Grayscale izvijestio je u srijedu da ima 30,9 milijardi dolara imovine pod upravljanjem za svoje kripto investicije.

Izvor: cointelegraph