Revolut uvodi novosti

Revolut dodaje ATOM, ALGO i 6 drugih sredstava kako korisnici zahtijevaju dodatne kripto ponude

Dodavanje nove digitalne imovine znači da Revolut nastavlja marš prema statusu super aplikacije, iako upozorava svoje klijente da budu oprezni u trgovanju zbog kolebljivosti kripto cijena.

Revolut, fintech tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja pruža alternativne bankarske usluge i uvrštava kripto imovinu najavila je svoju najnoviju odluku da doda više digitalne imovine u svoju trenutnu kripto ponudu. Sada tvrtka navodi da je odluka odgovor na potražnju kupaca za dodavanjem više tokena.

Dodavanjem ovih 8 tokena ukupan broj digitalne imovine dostupne za trgovanje u aplikaciji iznosi 30 kripto valuta, a tvrtka nadalje navodi da će nastaviti dodavati više kripto imovine na svoju platformu kao način da zadrži svoje klijente koji imaju interesa u kripto trgovanju, umjesto da im dopuštaju postavljanje šatora s drugim kripto burzama.

Što više tokena Revolut ugradi u svoju platformu, to je bliže tome da postane super aplikacija. Prije toga, aplikacija već pruža podršku za trgovanje kovanicama kao što su BTC, ETH, XRP, EOS, Stellar itd. Da nabrojimo neke. Davatelj digitalnih usluga pokrenuo je kupnju i prodaju kripto-podataka na platformi u srpnju 2017. godine, počevši od bitcoina prije nego što je usvojio Ethereum i Litecoin i ostalih osamnaest novčića prije ovog žetonskog utorka.

Prema najavi koju je tvrtka objavila 1. lipnja, aplikacija će sada podržavati osam novih digitalnih sredstava koja se sastoje od 5 mrežnih žetona: Cosmos (ATOM), Celo (CELO), Algorand (ALGO), Poligon (MATIC), New Kind mreže (NKN) i 3 oracle žetona: Band Protocol (BAND), ChainLink (LINK) i Tellor (TRB).

Ova digitalna imovina bit će dostupna za trgovanje u 15 različitih zemalja, uključujući (ali ne ograničavajući se na) Belgiju, Hrvatsku, Češku, Dansku, Mađarsku, Irsku, Italiju, Latviju, Maltu, Poljsku, Rumunjsku, Sloveniju, Španjolsku i Ujedinjeno Kraljevstvo .

Uz to, uključivanje ovih tokena znači da se Revolut također prilagođava trenutnim trendovima fintech platformama koje uključuju kriptovalute kako bi iskoristile bikovsko tržište i rastući interes globalne zajednice za kripto trgovinu s tržištem digitalne imovine koja je početkom godine pogodila tržišnu kapitalizaciju od 2 bilijuna dolara 2021.

Napomena za oprez kod kripto entuzijasta

Digitalna banka izjavila je da će objaviti niz obrazovnih sadržaja u vezi s kripto trgovanjem kako bi pomogla svojim kupcima da sigurno trguju. Kao što je to njihova uobičajena praksa, izdanje dolazi s notom upozorenja kupcima da zapamte da je trgovanje digitalnim tokenima rizično jer se cijene mogu vrlo brzo mijenjati bez upozorenja zbog njihove kolebljivosti cijena.

Revolut ponavlja svoju predanost tome da kripto imovinu učini dostupnom svima, ali napominje da je kripto trgovanje neprimjereno za svakoga jer rizikuje kapital korisnika i traži od svojih klijenata da razmotre svoje situacije prije trgovanja kripto.