Još jedna velika kompanija ulazi u razvoj blockchaina!

Amazon traži osoblje s iskustvom u decentraliziranim financijama (DeFi) prema oglasu za posao objavljenom za Blockchain Head of Product.

“Kandidat će imati praćenje rezultata isporučujući izvanredne proizvode u razmjeru u novonastalim prostorima i treba biti ljubitelj blockchain tehnologija i distribuiranih sustava u softver u oblaku”, navodi se u oglasu. “Idealno bi bilo da imate iskustva s isporukom proizvoda ili inovacija u blockchain prostoru, a posebno s DeFi ili tradicionalnim financijskim uslugama.”

Amazon je bio predmet nagađanja da je tražio osoblje za izradu digitalnog tokena plaćanja, što se činilo dijelom inicijative za nova plaćanja koja će biti testirana u Meksiku.

Blockchain proizvod dio je Amazon Managed Blockchaina, koji je nedavno dodao podršku za Ethereum, javni blockchain koji je izvorni dom DeFi-a. Amazon Managed Blockchain započeo je kao verzija internetskog giganta poslovne ponude blockchain oblaka. Kao i Microsoftov Azure blockchain, to je način da tvrtke brzo pristupe u privatne ili odobrene blockchaine u oblaku.

Ako ništa drugo, jasno je da je DeFi privukao Amazonovu pažnju. Naziv tvrtke provjeravao je DeFi u tri navrata. “Iskustvo u decentraliziranim financijama je plus”, kaže oglas, zajedno s poznavanjem Ethereuma i Hyperledger Fabric.

“Amazon Managed Blockchain (AMB) potpuno je upravljana usluga koja ubrzava sposobnost kupaca da kreiraju i iskoriste skalabilnu blockchain tehnologiju za trenutne i inovativne slučajeve poslovne upotrebe širom DeFi-ja, lanca opskrbe, financijskih usluga, identiteta i još mnogo toga.”

Izvor: Coindesk