Američka banka JPMorgan traži profesionalce za Bitcoin, Ethereum i Proof-of-Stake

Uncategorized

Oglasi na JPM-ovoj oglasnon ploči daju naslutiti kuda ide dio širenja kompanije.

U mjesecima nakon pokretanja njihove komercijalizirane blockchain usluge, JPMorgan Chase & Co. (JPM) zapošljavaju kripto talente – i traže znalce o proof-of-stake funkcionisanju Ethereuma (ETH) i Bitcoina (BTC).

JPM je američka investicijska banka i holding kompanija za financijske usluge koja se prošle godine iznenada promijenila u kriptografiji. Njihovi najnoviji unosi na oglasnoj ploči izazivaju sumnju da kompanija razvija “platformu digitalne imovine” (pojam koji je sada uklonjen sa radnog mjesta).

Platforma ‘digitalne imovine’?

U svom najnovijem pokušaju zapošljavanja, JPM također nastoji popuniti ulogu “Višeg inženjera blokchaina – izvršnog direktora”, usmjerenog na kandidate koji posjeduju “razumijevanje i znanje o open source blockchain platformi, Proof of Stake, itd.” i imaju “iskustvo s Ethereumom, Bitcoinom.”

U međuvremenu, Merchant Services, globalna kompanija za obradu plaćanja za JPMorgan, okuplja tim “Novi načini plaćanja”. Merchant Services pružaju plaćanja, prevare i sigurnost podataka kompanijama, istovremeno odobravajući transakcije u više od 130 valuta.

Budući potpredsjednik tima trebao bi “stvoriti i steći podršku starijeg vođe i izvršiti strategiju za davanje prioriteta, približavanje i potpisivanje odnosa s trećim stranama s najvećim učinkom kako bi omogućio strategiju proizvoda koja okružuje nove načine plaćanja (npr. Kupite sada, Platite kasnije, Platite w / Points, kriptovalute, itd.) I izgraditi snažan niz potencijalnih mogućnosti trećih strana da podrže način razmišljanja kompanije „bilo koje vrste plaćanja, bilo kojeg kanala, bilo gdje i bilo kada”.

JPM-ova blockchain priča

U oktobru 2020. JPM je lansirao vlastiti stablecoin, vezan 1: 1 za američki dolar. Kovanica JPM imala je prvog komercijalnog klijenta jer je kompanija pokrenula svoju blockchain uslugu, nazvanu Onyx.

U međuvremenu, njihova “Međubankarska informativna mreža”, peer-to-peer mreža zasnovana na blockchainu koja komunicira na Onyxu preimenovana je u “Liink”.

Prema tvrdji JPM-ovog šefa za veleprodajna plaćanja, Takisu Georgakopoulosu, petogodišnja kompanija u izradi blockchain jedinice Onyx, odražava njihovu “posvećenost blockchain-u i drugim revolucionarnim tehnologijama za jačanje i proširenje veleprodajne platforme JP JP Morgan”.

Još od marta ove godine, kompanija aktivno zapošljava talente širom svijeta za svoju jedinicu blockchain projekata, sa 34 oglasa na oglasnoj ploči. Između ostalih, traže se “Menadžeri rizika od kriptovaluta”.