Goldman Sachs: Ethereum (ETH) mogao bi preteći bitcoin (BTC)

Ethereum

Usred nedavne volatilnosti kripto tržišta i rastuće dominacije Ethereuma (ETH), rasprava ETH vs BTC pokrenula se među nekim velikim igračima koji su se pridružili raspravi. Bankarski gigant s Wall Streeta Goldman Sachs nedavno je objavio svoje izvješće Global Macro Research koje daje sve pohvale Ethereumu.

Generalni partner tvrtke ParaFi Capital Santeago Santos dijeli neke ključne točke i izvatke iz izvješća. Izvještaj Goldmana napominje:

“S obzirom na važnost stvarne upotrebe u određivanju zalihe vrijednosti, Ether ima velike šanse da prestigne Bitcoin kao dominantno skladište vrijednosti. Ekosustav Ethereum podržava pametne ugovore i pruža način za stvaranje novih aplikacija na svojoj platformi. Većina aplikacija za decentralizirano financiranje (DeFi) gradi se na mreži Ethereum, a većina izdanih nezamjenjivih tokena (NFT) kupuje se pomoću Etera. Veći broj transakcija u Eteru u odnosu na Bitcoin odražava tu dominaciju ”.

Bankarski div također je primijetio da Ethereum drži prednost u primjeni kripto tehnologije primanjem DeFi-a i NFT-a. Nadalje dodaje da je Ethereum prava platforma za sigurno i privatno pohranjivanje podataka koji se mogu unovčiti pomoću tokena.

Stoga uspostavljanje digitalnog profila na Ethereumu može pomoći korisnicima u pohrani osobnih podataka, uključujući povijest bolesti, vlasništvo nad imovinom, prava na IP i mnogo više. Goldman platformu Ethereum naziva “Amazonom informacija”.

Etheruem kitovi na trogodišnjem vrhuncu

Nakon što je sredinom svibnja 2021. dosegla najvišu razinu od 4400 dolara, cijena Ethereuma (ETH) srušila se od tada 50% i trenutno se trguje oko 2200 dolara. Međutim, mrežni davatelj podataka Santiment primjećuje da je iznos transakcija ETH kitova iznad 100.000 američkih dolara naglo narastao do 40-mjesečnog maksimuma u roku od devet dana od udara u ATH.

Istodobno, ETH devizni depoziti povećavaju se bržom stopom, izvještava novinar Wu Blockchain. Stoga je u posljednje vrijeme nastupio snažan prodajni osjećaj. Novinar nadalje primjećuje snažnu likvidaciju zaklade Ethereum. Dodaje: “Zaklada Ethereum također je prebacila 35.000 Eth na burzu za sumnju na prodaju 17. svibnja, kada je cijena bila 3280 američkih dolara”.

Dok je s druge strane, kanadski Purpose Bitcoin ETF nastavlja svoje masovno nakupljanje ETH. Samo tijekom posljednjih 15 dana, Purpose je dodao gotovo 15.000 ETF-a, čime je ukupni fond posjedovao 46.600 ETH kovanica.