Whaleovi akumulirali preko 120.000 Bitcoina

Čini se da veliki vlasnici Bitcoina (whaleovi) agresivno kupuju uslijed trenutne korekcije cijena, podižući optimizam da bi selloff uskoro mogao završiti.

Koristeći poda

tke Glassnodea, Anthony Pompliano iz Morgan Creek Digital nedavno je zaključio da su takozvani Bitcoin whaleovi, entiteti koji su vlasnici između 10.000 i 100.000 Bitcoina, kupili 122.588 BTC-a tijekom vrhunca korekcije tržišta u srijedu. Velik dio volumena kripto burzama dolazio je iz Sjedinjenih Država, o čemu svjedoči Coinbaseova Bitcoin premija koja je iznosila 3.000 dolara u jednom trenutku.

Kripto hedge fondovi s kojima je razgovarao Bloomberg također su potvrdili da su zapravo oni bili kupci tijekom korekcije. MVPQ Capital i ByteTree Asset Management, oboje sa sjedištem u Londonu, zajedno sa singapurskom tvrtkom Three Arrows Capital, svi su kupili ovaj “dip”.

Kyle Davies, suosnivač tvrtke Three Arrows Capital, rekao je za Bloomberg:

“Ljudi koji su posuđivali novac za ulaganje (leverage trading), izbrisani su iz sustava […] Svaki put kad vidimo masovnu likvidaciju prilika je za kupnju. Ne bih se iznenadio da Bitcoin i Ethereum povuku cijeli pad u tjedan dana.”

Također, barem jedan “pomanji” whale koji je prodao Bitcoin po cijeni od 58.000 američkih dolara ne samo da je ponovno akumulirao, već je i dodao “nove” Bitcoine svom portfoliju. Nepoznati subjekt prodao je 3.000 Bitcoina 9. svibnja prije nego što je ponovno kupio 3.521 BTC-a u tri odvojena puta; 15., 18. i 19. svibnja.

Neki od analitičara su uvidjeli da je milijun BTC-a prodano od strane “weak handova” na razini između 30.000 i 35.000 dolara, a te Bitcoine su kupili po cijeni između 55.000-60.000 dolara. Bullish znak je da je tih milijun Bitcoina sada u rukama “jakih” investit

Cijena Bitcoina u nedjelju je pala ispod 32.000 dolara, dok su trgovci nastavili testirati granice novog bearish raspona. Najveća kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji nakratko je u srijedu pala ispod 30.000 dolara. Ovo je zabrinulo mnoge trgovce jer su bili sigurni da ova razina vjerojatno više nikad neće biti probijena. Srećom, ubrzo nakon toga cijena se vratila na iznad 37.000 dolara. Međutim, resistance razina ograničila je rast Bitcoina na najviše 42.000 američkih dolara.ora.