EXIT: Veliki festival u regiji koji je omogućio plaćanje Bitcoinom

Bitcoin Kriptovalute Plaćanje Bitcoinom

EXIT Festival se pridružuje globalnoj kripto revoluciji kao prvi veliki festival na svijetu koji je omogućio kupnju ulaznica putem Bitcoina, planetarno poznatog digitalnog sistema plaćanja.

Ova inovacija u poslovanju učinit će još posebnijom proslavu 20. godišnjice festivala, koju će od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi svojim nastupima obilježiti velika svjetska imena kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Paul van Dyk, Asaf Avidan, Meduza, Eric Prydz u b2b setu sa Four Tetom, Boris Brejcha, Solomun, Sabaton i mnogi drugi.

S rastom blockchaina, digitalnih valuta i nezamjenjivih tokena (NFT-a), EXIT je prepoznao da se festivali trebaju prilagoditi i prihvatiti nove tehnologije, kako bi zadovoljili potrebe svoje publike, a sve u cilju rasta i razvitka.

„Potencijal blockchaina, digitalne razmjene i valuta je uzbudljiv i htjeli smo biti festivalski predvodnici u tom sektoru, da koristimo nove tehnologije, i da smo u stanju ostati u tijeku s našom tehnološki pismenom publikom i razvitkom tehnologije“, kaže direktor i osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević.

Budući da plaćanje Bitcoinima nije regulirano zakonima Republike Srbije, trenutno nije moguće plaćanje na šankovima i drugim prodajnim mjestima unutar festivala, već isključivo za online kupovanje ulaznica preko Exitovog međunarodnog partnera Netpositive.

Kako Bitcoinom kupiti ulaznice?

Proces je veoma jednostavan: kada kupci odaberu stavke koje žele kupiti u web shopu, vidjet će ponuđenu opciju „Plati Bitcoinom“, isto kao što postoji opcija „Plati karticom“. Zatim će dobiti QR kod za skeniranje putem svoje Bitcoin aplikacije, i nakon što se uplata izvrši i bude potvrđena, kupac će dobiti sve kupljene stavke.

Samo plaćanje funkcionira tako što kupci plaćaju Bitcoinom, a Exitov međunarodni partner Netpositive, koji realizira ovu mogućnost, isplaćuje festivalu dalje u klasičnim valutama. Bitcoin je najpoznatija svjetska kriptovaluta, koja je na dosad neviđen način izazvala poznate norme financija i upravljanja.

Svi detalji u vezi s ulaskom na festival bit će na vrijeme objavljeni na službenim stranicama Exita, u skladu s budućim epidemiološkim mjerama Vlade popularnoj prodajnoj akciji „Kupi 4, zgrabi 5“, u kojoj se na četiri kupljene ulaznice peta dobiva besplatno, mogu se pronaći na službenoj stranici festivala.

Prema navodima organizatora festivala, sve zdravstvene mjere predostrožnosti provest će se u skladu sa službenim mjerama Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja s kojima organizatori usko surađuju ​​kako bi osigurali sigurnost svih posjetitelja.

 

Preuzeto