Cardano (ADA) cijena iznenađuje?

Cardano (ADA) je na putu da nastavi svoj zvjezdani uspjeh iz 2021. godine nakon postavljanja novog maksimuma svih vremena. Ovo je iznenadilo s obzirom na većinu pada kripto tržišta.Cardano je započeo  novu godinu s oko 0,18 dolara, ali je od tada sadašnje tržište bikova dovelo do novih visina.

Decentralizirano financiranje (DeFi)nesumnjivo je potaknuo porast kriptovaluta usmjerenih na pametne ugovore, a srednji troškovi Ethereuma porasli su iznad 35 dolara, što je natjeralo investitore da traže alternative. Nedavni rast cijene ADA-e posljedica je nadolazećeg lansiranja “Alonzo Testneta” u svibnju 2021. godine.

Dugo očekivano pokretanje pametnog ugovora obećavalo je smanjen promet, minimalno zastoj u usluzi i značajne uštede plina. Ljudi bi trebali migrirati izMreža Ethereum mreži Cardano, dovodeći Ethereum u konkurentnu poziciju.

Veća poluga, veće naknade

Broj otvorenih terminskih ugovora mjeri se otvorenim kamatama, ali oni su često uravnoteženi između kupaca i prodavača. Kao rezultat, najnasilnija likvidacija događa se kada se dulje koriste neprimjerenim polugama, a stopa financiranja jedini je način da se to kvantificira.

Inverzne zamjene poznate su i kao trajni ugovori, a ti ugovori imaju stopu financiranja koja se mijenja svakih osam sati. Kada (kupci) koriste više poluge, ta naknada raste i njihova se stanja postupno troše. Naknada do 5,5% tjedno može se naplatiti tijekom pomahnitalog kupovanja.

Stopa financiranja od 0,30 posto po osam sati jednaka je 6,5 posto mjesečno, što je značajno opterećenje za.

Visoke razine financiranja su bez presedana i brzo će se izdati zaustavni nalozi. Upravo se to dogodilo 17. travnja, kada Bitcoin (BTC) cijena strmoglavo pada na 52.000 dolara, povukavši za sobom cijelo tržište kriptovaluta.

Na većini tržišta, međutim, postojeća stopa financiranja blizu je nuli, što pokazuje uravnoteženu uporabu poluge na strani kupnje i prodaje. Iako se otvoreni interes povećava, nema znakova da bi tržište derivata moglo pokrenuti pad cijene ADA-e.