Binance

Uncategorized

Kripto burza Binance suočena je s istragom IRS-a

Prema izvještaju Bloomberga, razmjena kriptovaluta Binance suočena je s istragom američke Uprave poreznih prihoda, kao i Ministarstva pravosuđa.

Prema izvješću, dužnosnici DOJ-a i IRS-a “tražili su informacije od pojedinaca koji imaju uvid u poslovanje Binancea”, pozivajući se na neimenovane izvore. Bloombergov izvještaj napominje da “savezne agencije nisu optužile Binance za nepravdu.”

Bloomberg je sredinom ožujka izvijestio da se Binance suočava s upitom Komisije za trgovinu ročnim ročnicama (CFTC) o tome dopušta li razmjena američkim stanovnicima trgovanje na svojoj platformi.

Nekoliko minuta nakon što je Bloombergov izvještaj objavljen putem glavnih vijesti, izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao tweetao je: “Toliko FUD-a danas. Nekima je to bol, drugima prilika.” Ta je poruka bila slična onoj koju je objavio nakon Bloombergovog CFTC izvješća u ožujku.

“Svoje zakonske obveze shvaćamo vrlo ozbiljno i surađujemo s regulatorima i agencijama za provođenje zakona”, rekao je glasnogovornik Binancea za The Block. “Naporno smo radili na izgradnji robusnog programa usklađenosti koji uključuje načela protiv pranja novca i alati koje financijske institucije koriste za otkrivanje i rješavanje sumnjivih aktivnosti. Imamo dobre rezultate pružanja pomoći agencijama za provođenje zakona širom svijeta, uključujući i Sjedinjene Države. Ne komentiramo određene stvari ili upite. ”

Posljednjih mjeseci Binance je nastojao poboljšati svoj regulatorni savjetnički tim. U ožujku je Binance angažirao bivšeg američkog senatora Maxa Baucusa kao regulatornog savjetnika, a kasnije tog mjeseca razmjena je u svoj savjetnički tim dodala dvojicu bivših članova Operativne skupine za financijsko djelovanje (FAFT).

Kao što je ranije izviješteno, Binance se suočio s regulatornim nadzorom u Europi zbog svoje usluge trgovanja dionicama. Ponuda je izvukla javno upozorenje regulatora