Revolut

Uncategorized

Revolut je omogućio povlačenje kripto, što je prva faza njegovog plana da Ryan WeeksQuick Takes krene u “puni kripto”. Revolut je morao razviti partnerstvo prije uvođenja novih kripto mogućnosti. Pored rada s Fireblocks-om, digitalna banka udružila se s startup-om za kriptoanalitiku Elliptic .Sada se gleda na dodavanje dodatnih tokena i omogućavanje kripto korisnicima da zarađuju prihod od svojih sredstava.

Edwarda Coopera, šefa kriptografije u Revolutu, u prošlosti su žalostili prijedlozi da neobank nije istinski vjernik kripto. Međutim, priznaje da alat za trgovanje tokenima koji je Revolut debitirao 2017. godine “nije bio puni kripto”.

Sad se to mijenja. Revolut je jutros objavio da kupci sada mogu povući bitcoin iz aplikacije i prenijeti ga u osobne novčanike. Prije bi kupci morali prodati svoj kripto za fiat prije povlačenja sredstava.

„Želimo biti sigurni da, kada govorimo o financijskoj super-aplikaciji, da financijski proizvodi koje imamo tamo nisu napola ispečeni. Želimo da budu u potpunosti funkcionalni ”, kaže Cooper.

Dodavanjem povlačenja, Revolut postaje jedna od prvih “nekripto” tvrtki koja svojim korisnicima daje veću slobodu kretanja kripto valuta. To je značajno jer se na većini globalnih tržišta regulatorni okviri za tvrtke s digitalnom imovinom još uvijek razvijaju (iako postoje posebna pravila koja se tvrtke moraju pridržavati, a odnose se na stvari poput pranja novca).