Sveučilište u Wyomingu stakeati će 3 kriptovalute

Sveučilište Wyoming izdvaja četiri miliona dolara za pokretanje nodeova i staking u najmanje tri kriptovalute.

Vijest je 28. travnja na Twitteru podijelila Caitlin Long, predsjednica Wyoming Blockchain i Fintech Select Committeea i osnivačica Avanti Bank & Trust – lokalne banke koja radi u sektoru digitalne imovine.

Sveučilište mora alocirati $4 milijuna u najmanje 3 kriptovalute.

Dokumentacija koju je objavila Long primjećuje da je Sveučilište povuklo 4 milijuna dolara iz državnog fonda za strateška ulaganja i projekte za uspostavljanje, rad i održavanje “nodeova i staking poolova za najmanje tri kriptovalute koje su trenutno na tržištu”.

Mnogi korisnici Twittera odgovorili su na Longov post nagađajući kako je Cardano (ADA) možda jedna od kriptovaluta u koje Sveučilište namjerava uložiti. Jedan komentator podijelio je link do podataka o staking poolu koji je CardanoStake.info identificirao kao da njime upravlja Advanced Blockchain Lab sa Sveučilišta Wyoming. Staking pool je u trenutku pisanja članka mintao manje od 10 blokova te stakeao ADA-u u vrijednosti od oko 60.000 dolara. U veljači 2020. IOHK, tvrtka koja stoji iza Cardanoa, donirala je ADA tokene u vrijednosti od 500.000 američkih dolara u ovaj sveučilišni blockchain laboratorij kako bi unaprijedila svoja istraživanja.

Gdje će se alocirati prihodi od stakinga?

Prihodi koji se generiraju iz sveučilišnog staking poola prvo će se mobilizirati za pokrivanje operativnih troškova, a zatim za otplatu 4 milijuna dolara državnom investicijskom fondu. Nakon što se investicija vrati, dobit od stakinga Sveučilišta podijelit će se za potporu blockchain programima i aktivnostima na sveučilištima i fakultetima u cijeloj državi.

Potrošnja dobiti generirane stakingom uvjetovana je time da sveučilište za svaki dolar dodijeljenih iz investicijskog fonda, doda najmanje 2 dolara bilo iz privatnih donacija ili s rezervnog računa kampusa. Chris Rothfuss, čelnik zakonodavnog tijela Wyominga i predsjednik državnog odbora za blockchain i Fintech Select, pohvalio je iznimni napor odbora u donošenju ove legislative.

Što mislite, u koje je 3 kriptovalute uložilo sveučilište u Wyomingu?