Ether bi mogao postići 10.000 dolara

Priča o kripto premješta se s bitcoina na ethereum, napisao je FundStrat, koji je na ETH za ovu godinu stavio ciljnu cijenu od 10.000  američkih dolara

Ether ( ETH ), druga po veličini kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, mogao bi ove godine zabilježiti daljnji rast prema 10.000 američkih dolara nakon što je u četvrtak dosegao novi maksimum svih vremena oko 2.780 američkih dolara – što je otprilike trostruko povećanje predviđa FundStrat, tvrtka za istraživanje tržišta.

ETH je porastao za oko 40% za prethodni mjesec u odnosu na pad od 5% za bitcoin ( BTC ). “Održavamo našu preporuku o prekomjernoj težini ethereuma u odnosu na bitcoin od travnja 2020.”, napisao je FundStrat u istraživačkoj bilješci objavljenoj u četvrtak.

  • “Tržišna kapitalizacija Ethereuma porasla je na ~ 30% bitcoina tijekom posljednjih tjedana. Tijekom posljednjeg tržišnog ciklusa ethereum je probio ovu razinu i [imao je] čak 80% vrijednosti bitcoina. “
  • “Kripto-narativ prebacuje se s bitcoina na ethereum i druge segmente poput aplikacija DeFi (decentralizirano financiranje) i Web 3.0”
  • FundStrat je pozitivan na ETH-u jer se razvijaju nove financijske aplikacije na mreži Ethereum, koja je značajno porasla u posljednjih godinu dana.
  • “Ove aplikacije generiraju ~ 3x naknade za mrežu Ethereum u odnosu na Bitcoin, koji trguje na ~ 3x tržišnoj granici.”
  • “U kripto računovodstvenom smislu, to je isto kao i tvrtka koja koristi prihod, umanjenu za operativne troškove i zaradu koja se koristi za otkup dionica. To znači da će mreža postati profitabilna poput tvrtke nakon što smanjenje opskrbe ETH-om zbog izgorjelih naknada nadmaši inflaciju ”, napisao je FundStrat.
  • FundStrat također očekuje da će bitcoin ove godine doseći 100.000 američkih dolara, a ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta 5.000 milijardi dolara.