Ethereum pretekao Bitcoin u 4 važne metrike

Uncategorized

Pokretanjem očekivanih futuresa za Ethereum na Chicagu Mercantile Exchange Group (CME) zabilježeno je više od 30 milijuna dolara vrijednosti ugovora kojima se trgovalo tijekom prvog dana trgovine.

Popularnost ETH CME futuresa na prvi dan trgovanja

Lansiran 8. februara, CME-ov novi Ether futures zabilježio je 388 ugovora kojima se trguje od prvog dana. Od ukupnog broja ugovora, njih 303 pokrenuto je kako bi se spekuliralo o cijeni u veljači. Čak 84 ugovora ističe u ožujku, a samo je jedan travanjski ugovor koji spekulira o cijeni Ethereuma.

Svaki CME-ov ugovor predstavlja 50 Ethera, a burza postavlja minimalnu trgovinsku vrijednost na pet ugovora, što je vrijednosti veća od 450.000 američkih dolara po trenutnim cijenama.

Dani koji su prethodili lansiranju zabilježili su značajan rast za Ethereum, s rastom cijena na novi ATH iznad 1.800 američkih dolara i društvenim angažmanom bez presedana.

U kojim metrikama Ethereum nadmašuje Bitcoin?

S porastom Etherove aktivnosti na lancu i naknada za transakcije, osnivač Mythos Capital Ryan Adams izjavio je da je došlo do “još jednog flippinga”, ukazujući na podatke CoinMetrics koji ukazuju da je Ethereum sada premašio Bitcoin po vrijednosti namirenja na lancu koristeći .

Prema “Indeksu flippeninga” Blockchain Centera, koji pokušava izmjeriti snagu Ethereuma u odnosu na Bitcoin prema osam ključnih mjernih podataka, Ethereum je pretekao Bitcoin u polovici glavnih pokazatelja: broju transakcija, broju nodeova, volumenu transakcija i ukupnim naknadama za transakcije.

Indeks je rangirao zanimanje i tržišnu granicu Ethereuma prema Google Trendsu na približno jednoj četvrtini zanimanja za Bitcoin, dok su aktivne adrese Ethera 53% u odnosu na aktivne adrese Bitcoina. Ukupni volumen trgovine trenutno je na 74% od volumena Bitcoina (uključujući razne sheme koje burze koriste za povećanje volumena). Sve u svemu, indeks flippeninga trenutno je na najvišem nivou u povijesti od 72,4%.