VISA najavljuje pilot API za svoje bankarske partnere kako bi omogućio kupcima direktnu kupovinu bitcoina

Uncategorized

VISA, vodeći svjetski gigant za obradu plaćanja najavio je novi program Pilot API za svoje bankarske partnere koji će omogućiti kupcima da kupuju bitcoin i drugu kripto-imovinu bez problema.VISA se udružio s kompanijom Anchorage kao tehnološkim partnerom za pilot program.

First Boulevard, digitalna banka sa sjedištem u Kanzasu, fokusirana na Crno, pilot će API-je, dizajnirane da pomognu Visa klijentima da integriraju bitcoin i kripto valutu. VISA je u svojoj službenoj izjavi rekao da će novi pilot program Crypto API-ja pomoći svojim bankarskim klijentima da lako pristupe novom pogonu.

Službena izjava glasila je, novi API “lako se povezuje s infrastrukturom koju pruža Visa-ov partner, Anchorage, federalno ovlaštena banka digitalne imovine, kako bi svojim kupcima omogućio kupnju i prodaju digitalne imovine poput Bitcoina kao ulaganja u okviru njihovog postojećeg potrošačkog iskustva”,

VISA se integrira u kripto

Porast bitcoina kao izbora zaštite od inflacije ove sezone bikova natjerao je mnoge glavne institucije da to primijete jer je više od 10 kompanija kojima se trguje javno dodalo Bitcoin u svoj portfelj. Visa kao gigant za obradu plaćanja nije novost za bitcoin ili kripto, jer se tvrtka udružila s brojnim kripto kompanijama kako bi ponudila kripto usluge koristeći njihovu mrežu.

Međutim, nedavno lansiranje novog bankarskog API-ja za Bitcoin i kupnju kripto proizvoda samo naglašava rastući utjecaj kriptovaluta, posebno Bitcoina.

Rekao je Jack Forestell, glavni direktor za proizvode, Visa je rekao da kompanija želi postati most između novonastalog tržišta digitalne imovine i njegovog uspostavljenog carstva doznaka s gotovo 70 miliona korisnika širom svijeta.

„Zacrtali smo da Visa postane most između digitalnih valuta i naše globalne mreže od 70 miliona trgovaca, a danas smo vodeća mreža za kripto novčanike sa 35 kripto platformi koje su odlučile izdavati Visa. Ovim pilot programom želimo proširiti vrijednost Vise na naše klijente neobanke i financijske institucije pružajući jednostavan most za kripto imovinu i blockchain mreže. ”

Ton službenog saopštenja za javnost sugerira da će API biti prvi među mnogim programima kompanije koji će se uključiti u industriju od 1 bilion dolara.