Elon Musk kaže da podržava Bitcoin, ukratko iznosi poglede na kripto tržište

Elon Musk kaže da je službeno pristaša Bitcoina, ali još nije zagovornik ostatka kripto industrije.

Dok se u nedjelju pojavio u aplikaciji za audio razgovore Clubhouse, milijarder poduzetnik kaže da su ga prijatelji dugo pokušavali uključiti u BTC. Musk napominje da je jedan čak išao toliko daleko da mu je još 2013. ispekao tortu sa simbolom Bitcoin.

Sada šef Tesle kaže da je, iako “kasni na zabavu”, spreman podržati najveću svjetsku digitalnu imovinu.

“U ovom trenutku smatram da je Bitcoin dobra stvar, pa sam zato pristalica Bitcoina … I mislim da je Bitcoin zaista na ivici širokog prihvaćanja od strane konvencionalnih financijaša.”

Musk je generirao naslove prošlog petka nakon što je promijenio biografiju na Twitteru u “#Bitcoin”. Također je u šali prošli mjesec natuknuo mem kriptovalutu Dogecoin (DOGE).

U intervjuu za Clubhouse u nedjelju, Musk je također pojasnio svoja mišljenja o DOGE-u i ostatku kripto prostora.

“Nemam čvrsto mišljenje o drugim kriptovalutama. Mislim povremeno, šalim se o Dogecoinu, ali oni su zapravo samo namijenjeni šali. Dogecoin je napravljen u šali kako bi se očito sprdao s kriptovalutama. Ali sudbina voli ironiju.

I često je, kao što kaže moj prijatelj, najvjerojatniji najironičniji ishod ili, kao što kažem, najzabavniji ishod često je najvjerojatniji i, vjerojatno, najzabavniji ishod i najironičniji ishod bio bi da Dogecoin postaje valuta Zemlje u budućnosti. “