Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu

Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu, navodi se u novom izvještaju.

The Wall Street Journal izvijestio je u četvrtak da je gigant društvenih mreža potpisao više od desetak podupiratelja za svoju GlobalCoin kripto valutu, stabilnu banku koja se razvila u tajnosti više od šest mjeseci. Svaki od novih podupiratelja uložit će oko 10 milijuna dolara u projekt kao dio vladajućeg konzorcija za kripto valutu.

Stripe, Booking.com i MercadoLibre dio su projekta, navodi se u časopisu Journal, iako izvještaj ne navodi koje su njihove uloge.

Facebook je objavio da lansira GlobalCoin u decembru prošle godine, iako je tvrtka navela da gleda kripto valutu još od kraja 2017. godine. Očekuje se da će kripto biti stabilocin koji će djelovati unutar infrastrukture za razmjenu poruka tvrtke – WhatsApp, Instagram i Facebook Glasnik.

Međutim, Facebook je usko vezan o tome što će se točno koristiti za GlobalCoin, iako je BBC predložio da Facebook može tražiti trgovce na malo, dopuštajući korisnicima da kupuju robu s popustom koristeći kripto valutu. Kriptovaluta bi se koristila za prijenos vrijednosti izravno s Facebooka na maloprodaju, izrezujući tvrtke za kreditne kartice u sredini, što BBC sugerira da bi pomoglo profitima trgovaca.